ΕΙΡΜΟΣ - ΝΕΑ

Προκήρυξη θέσης ψυχολόγου
Το Αναγνωρισμένο Σωματείο με την επωνυμία "Διεθνής Εταιρεία Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου "Εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στις Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου" με MIS πράξης 448187, που συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" του ΕΣΠΑ 2007-2013 (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) προκηρύσσει μία (1) θέση Ψυχολόγου για τις ανάγκες της εταιρίας στις δομές στα Γιαννιτσά και στο Δρυμό Θεσσαλονίκης. Απαραίτητα προσόντα: άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, άριστη γνώση υπολογιστών, δίπλωμα οδήγησης. Επιθυμητή η προϋπηρεσία σε μονάδες ψυχικής υγείας. Αποστολή βιογραφικών στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στη διεύθυνση "ΔΕΥΨΥ, Τ.Θ. 48, ΤΚ 58100,  Γιαννιτσά". Πληροφορίες στο 2394033010. Καταληκτική ημερομηνία αποστολής βιογραφικών έως και τις 18/7/14.
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Οι μη κερδοσκοπικές εταιρείες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ΑΛΘΑΙΑ, ΔΕΥΨΥ και ΣΥΝΘΕΣΗ δραστηριοποιούνται στην Β. Ελλάδα, λειτουργώντας Κέντρα Ημέρας και Οικοτροφεία για άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα.
Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας αποφάσισαν να συνεργαστούν, συνδιοργανώνοντας μια εκδήλωση, με στόχο την καταπολέμηση του ψυχιατρικού στίγματος και την προώθηση της ψυχικής υγείας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, από τις 10.00 έως τις 15.00, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της Ερμού.
Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπεριλαμβάνεται διαδραστικό παιχνίδι και μουσικά δρώμενα.
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Οι μη κερδοσκοπικές εταιρείες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ΑΛΘΑΙΑ, ΔΕΥΨΥ και ΣΥΝΘΕΣΗ δραστηριοποιούνται στην Β. Ελλάδα, λειτουργώντας Κέντρα Ημέρας και Οικοτροφεία για άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα. Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας αποφάσισαν να συνεργαστούν, συνδιοργανώνοντας μια εκδήλωση, με στόχο την καταπολέμηση του ψυχιατρικού στίγματος και την προώθηση της ψυχικής υγείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, από τις 10.00 έως τις 15.00, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της Ερμού. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπεριλαμβάνεται διαδραστικό παιχνίδι και μουσικά δρώμενα.
Στη ΔΕΘ 2013 η ΔΕΥΨΥ σε συνεργασία με τις εταιρείες Σύνθεση και Αλθαία προσέγγισε τους περαστικούς με έναν ζωντανό και δημιουργικό τρόπο. Τα παιδιά διακοσμούσαν μπαλόνια και μικροκατασκευές από ζυμάρι. Οι ενήλικες διάλεγαν τυχαία "μια ιδέα για το δρόμο" την οποία μπορούσαν να συζητήσουν με το προσωπικό. Παράλληλα, διανέμονταν το έντυπο ενημερωτικό υλικό των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης
Προσεχώς θα παρουσιάσουμε και το συλλογικό έργο ζωγραφικής με μηνύματα από τους περαστικούς για ό,τι μας ενώνει από ψυχής.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2013
Η ΔΕΥΨΥ σε συνεργασία με τις εταιρίες ΣΥΝΘΕΣΗ και ΑΛΘΑΙΑ συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τις 7  έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013. Ο στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση του κοινού σε θέματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και η μείωση των στερεοτύπων γύρω από την ψυχική νόσο. Κατα τη διάρκεια της ενημερωτικής δράσης το κοινό είχε την ευκαιρία να συζητήσει άμεσα με το προσωπικό καθώς και να λάβει έντυπο υλικό. Οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν σε εργαστήρια παραμυθιού και διακόσμησης κατασκευών από ζυμάρι και μπαλονιών. Τέλος, μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην συν-δημιουργία του πανό των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, όπου οι περαστικοί πρόσθεσαν την πινελιά τους και άφησαν το μήνυμά τους για "ό,τι μας ενώνει από ψυχής".
Σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας και ευελπιστούμε να σας συναντήσουμε στις επόμενες δράσεις μας.
eirmos-news-4
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ AIESEC
Σημαντική ήταν η συνεργασία με το διεθνή οργανισμό Aiesec, που προσφέρει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο πρακτική εµπειρία µάθησης και εργασίας σε δράσεις κοινωνικής ανάπτυξης στο εξωτερικό. Τη διετία 2012-2013 το Οικοτροφείο «Ειρμός» υποδέχτηκε συνολικά 4 φοιτήτριες από την Κίνα, που εντάχθηκαν στο καθημερινό πρόγραμμα απασχόλησης του Οικοτροφείου, συμμετέχοντας σε ομάδες απασχόλησης. Οι φοιτήτριες μίλησαν στους οικότροφους για την χώρα τους και για τις παραδόσεις τους. Η εμπειρία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και από τις δύο πλευρές.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ AIESEC
Σημαντική ήταν η συνεργασία με το διεθνή οργανισμό Aiesec, που προσφέρει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο πρακτική εµπειρία µάθησης και εργασίας σε δράσεις κοινωνικής ανάπτυξης στο εξωτερικό. Τη διετία 2012-2013 το Οικοτροφείο «Ειρμός» υποδέχτηκε συνολικά 4 φοιτήτριες από την Κίνα, που εντάχθηκαν στο καθημερινό πρόγραμμα απασχόλησης του Οικοτροφείου, συμμετέχοντας σε ομάδες απασχόλησης. Οι φοιτήτριες μίλησαν στους οικότροφους για την χώρα τους και για τις παραδόσεις τους. Η εμπειρία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και από τις δύο πλευρές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Μετά από πρόσκληση του οικοτροφείου "Ειρμός", το τμήμα Τροχαίας της Δημοτικής Αστυνομίας Ωραιοκάστρου διεξήγαγε ένα πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για τους ενοίκους. Το πρόγραμμα περιελάμβανε οπτικοακουστικά μέσα, που εντυπωσίασαν τους ενοίκους και τους τράβηξαν την προσοχή. Το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας ανέφερε ότι δεν είχε ξαναπαρουσιάσει το πρόγραμμα σε ανάλογο χώρο και ότι ή επίσκεψη αποτέλεσε σημαντική εμπειρία και για τους ίδιους.

eirmos-news-3ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η. ΔΡΥΜΟΥ
Η χορωδία του ΚΑΠΗ Δρυμού επισκέφτηκε το Οικοτροφείο «Ειρμός» όπως κάθε χρόνο την περίοδο των χριστουγέννων για τραγουδήσει και για να ευχηθεί. Ευχάριστη και συγκινητική έκπληξη ήταν για όλους τους παρευρισκόμενους το βάλς που χόρεψαν τα μέλη της χορωδίας με τους ενοίκους της δομής.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ BOCCE ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΥΜΟΥ
Η  διασύνδεση του Οικοτροφείου "Ειρμός" με το δημοτικό σχολείο αποτελεί έναν από τους στόχους του ευρύτερου προγράμματος  αγωγής κοινότητας. Τον Μάιο του 2013  πραγματοποιήθηκε  ένα μικρό project  δυο σταδίων, που απευθυνόταν  στους μαθητές της ΄Δ και της Έ τάξης.
Οι μαθητές αρχικά  ενημερώθηκαν από την κοινωνική λειτουργό  για διάφορα θέματα ψυχικής υγείας και αναπηρίας. Κατόπιν, ενημερώθηκαν  από την γυμνάστρια για το άθλημα  bocce, στο οποίο διαγωνίζονται οι αθλητές των special olympics.
Τέλος,  οι δυο τάξεις έπαιξαν και εκπαιιδεύτηκαν έμπρακτα στο παιχνίδι  .  Οι μαθητές φάνηκε να διασκεδάζουν  με την όλη  διαδικασία και ζήτησαν να επαναληφθεί η δράση
και να διαγωνισθούν την επόμενη φορά με την ομάδα των ενοίκων του οικοτροφείου.
Η  διασύνδεση του Οικοτροφείου "Ειρμός" με το δημοτικό σχολείο αποτελεί έναν από τους στόχους του ευρύτερου προγράμματος  αγωγής κοινότητας. Τον Μάιο του 2013  πραγματοποιήθηκε  ένα μικρό project  δυο σταδίων, που απευθυνόταν  στους μαθητές της 'Δ και της Έ τάξης. Οι μαθητές αρχικά  ενημερώθηκαν από την κοινωνική λειτουργό  για διάφορα θέματα ψυχικής υγείας και αναπηρίας. Κατόπιν, ενημερώθηκαν  από την γυμνάστρια για το άθλημα  bocce, στο οποίο διαγωνίζονται οι αθλητές των special olympics. Τέλος,  οι δυο τάξεις έπαιξαν και εκπαιιδεύτηκαν έμπρακτα στο παιχνίδι.  Οι μαθητές φάνηκε να διασκεδάζουν  με την όλη διαδικασία και ζήτησαν να επαναληφθεί η δράση και να διαγωνισθούν την επόμενη φορά με την ομάδα των ενοίκων του οικοτροφείου.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ
Η συνεργασία του Οικοτροφείου "Ειρμός" με τον Ερυθρό Σταυρό διαρκεί από το 2007 έως σήμερα. Κατά τη συνεργασία αυτή μια ομάδα εθελοντών συμμετέχει σε εβδομαδιαία βάση σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης των ενοίκων.
Σε μια εκδήλωση που έγινε στο χώρο
του Οικοτροφείου, η νέα σειρά εθελοντών της κοινωνικής υπηρεσίας του Ερυθρού Σταυρού παρακολούθησε μια παρουσίαση της εμπειρίας αυτών των εθελοντών.
Ακολούθησε συζήτηση με το προσωπικό του "Ειρμού" για τη σημασία του εθελοντισμού στους χώρους ψυχικής υγείας.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ 
Η συνεργασία του Οικοτροφείου "Ειρμός" με τον Ερυθρό Σταυρό διαρκεί από το 2007 έως σήμερα. Κατά τη συνεργασία αυτή μια ομάδα εθελοντών συμμετέχει σε εβδομαδιαία βάση σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης των ενοίκων. Σε μια εκδήλωση που έγινε στο χώρο του Οικοτροφείου, η νέα σειρά εθελοντών της κοινωνικής υπηρεσίας του Ερυθρού Σταυρού παρακολούθησε μια παρουσίαση της εμπειρίας αυτών των εθελοντών.  Ακολούθησε συζήτηση με το προσωπικό του "Ειρμού" για τη σημασία του εθελοντισμού στους χώρους ψυχικής υγείας.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ
Μετά από πρόσκληση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δρυμού, το οικοτροφείο ΕΙΡΜΟΣ συμμετείχε στο πασχαλινό παζάρι λαμπάδας που διοργανώθηκε στην αίθουσα του πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού.

eirmos-news-2ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Τ.Ε.Φ.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ένα τμήμα των Τ.Ε.Φ.Α Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του μαθήματος ειδικής αγωγής, απευθύνθηκε στο οικοτροφείο «Ειρμός» , προκειμένου να ενημερωθεί για τη συμβολή της σωματικής άσκησης σε ασθενείς με ψυχιατρικά προβλήματα. Οι φοιτητές αφού συζήτησαν με το προσωπικό της δομής σχετικά με την καθημερινότητα και τις ανάγκες των ενοίκων, κατόπιν διαγωνίστηκαν στο άθλημα bocce με την ομάδα του οικοτροφείου. Το BOCCE αποτελεί ένα από τα αθλήματα των special Olympic. Η γυμνάστρια του Οικοτροφείου προπονεί τακτικά τους οικότροφους σε αυτό. Σε αυτή τη δράση οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα νέο άθλημα καθώς και να παίξουν με τους ενοίκους, οι οποίοι χάρηκαν επίσης για τη δραστηριότητα.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

You are here Νέα