ΕΙΡΜΟΣ - ΝΕΑ

Πασχαλινή γιορτή στο Οικοτροφείο "Ειρμός"

Με τον απεριόριστο σεβασμό μας για την σταθερή στήριξή σας στο έργο μας, με τα μικρά, συμβολικά μας "Καλλιτεχνήματα" και την αγάπη μας, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας την Πασχαλινή γιορτή μας στο χώρο του Οικοτροφείου "Ειρμός" στο Δρυμό της Θεσσαλονίκης στις 31 Μαρτίου 2018. Ευχαριστούμε τόσο τις οικογένειες των ενοίκων, όσο και την τοπική κοινότητα του Δρυμού αλλά και των υπολοίπων κοινοτήτων του Δήμου Ωραιοκάστρου, για την παρουσία και την πάντα ενεργό συμμετοχή τους.

Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα.

Αποκριάτικη γιορτή στο Οικοτροφείο "Ειρμός"

Στο Οικοτροφείο "Ειρμός", υποδεχθήκαμε ενοίκους και προσωπικό από δομές των φορέων "Σύνθεση" και "Αλθαία", στην αποκριάτικη γιορτή μας. Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας.

Τοπικός πολιτιστικός σύλλογος στο Οικοτροφείο "Ειρμός"

Στο Οικοτροφείο "Ειρμός" δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά επίσκεψη απ' τον τοπικό πολιτιστικό συλλόγο με τις ζεστές τους ευχές για το 2018 και τα όμορφα κάλαντα των Φώτων. Σας ευχαριστούμε θερμά!

Θεατρική παράσταση στο Οικοτροφείο "Ειρμός"

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε στο Οικοτροφείο "Ειρμός" την υπέροχη θεατρική ομάδα του Κέντρου Ημέρας "Πορεία" που μας παρουσίασε την μουσικοχορευτική παράσταση "Το κουτούκι της "Πορείας": Σαν παλιό σινεμά"...

Προκήρυξη θέσης ψυχολόγου
Το Αναγνωρισμένο Σωματείο με την επωνυμία "Διεθνής Εταιρεία Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου "Εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στις Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου" με MIS πράξης 448187, που συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" του ΕΣΠΑ 2007-2013 (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) προκηρύσσει μία (1) θέση Ψυχολόγου για τις ανάγκες της εταιρίας στις δομές στα Γιαννιτσά και στο Δρυμό Θεσσαλονίκης. Απαραίτητα προσόντα: άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, άριστη γνώση υπολογιστών, δίπλωμα οδήγησης. Επιθυμητή η προϋπηρεσία σε μονάδες ψυχικής υγείας. Αποστολή βιογραφικών στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στη διεύθυνση "ΔΕΥΨΥ, Τ.Θ. 48, ΤΚ 58100,  Γιαννιτσά". Πληροφορίες στο 2394033010. Καταληκτική ημερομηνία αποστολής βιογραφικών έως και τις 18/7/14.
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Οι μη κερδοσκοπικές εταιρείες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ΑΛΘΑΙΑ, ΔΕΥΨΥ και ΣΥΝΘΕΣΗ δραστηριοποιούνται στην Β. Ελλάδα, λειτουργώντας Κέντρα Ημέρας και Οικοτροφεία για άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα.
Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας αποφάσισαν να συνεργαστούν, συνδιοργανώνοντας μια εκδήλωση, με στόχο την καταπολέμηση του ψυχιατρικού στίγματος και την προώθηση της ψυχικής υγείας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, από τις 10.00 έως τις 15.00, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της Ερμού.
Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπεριλαμβάνεται διαδραστικό παιχνίδι και μουσικά δρώμενα.
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Οι μη κερδοσκοπικές εταιρείες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ΑΛΘΑΙΑ, ΔΕΥΨΥ και ΣΥΝΘΕΣΗ δραστηριοποιούνται στην Β. Ελλάδα, λειτουργώντας Κέντρα Ημέρας και Οικοτροφεία για άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα. Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας αποφάσισαν να συνεργαστούν, συνδιοργανώνοντας μια εκδήλωση, με στόχο την καταπολέμηση του ψυχιατρικού στίγματος και την προώθηση της ψυχικής υγείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, από τις 10.00 έως τις 15.00, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της Ερμού. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπεριλαμβάνεται διαδραστικό παιχνίδι και μουσικά δρώμενα.
Στη ΔΕΘ 2013 η ΔΕΥΨΥ σε συνεργασία με τις εταιρείες Σύνθεση και Αλθαία προσέγγισε τους περαστικούς με έναν ζωντανό και δημιουργικό τρόπο. Τα παιδιά διακοσμούσαν μπαλόνια και μικροκατασκευές από ζυμάρι. Οι ενήλικες διάλεγαν τυχαία "μια ιδέα για το δρόμο" την οποία μπορούσαν να συζητήσουν με το προσωπικό. Παράλληλα, διανέμονταν το έντυπο ενημερωτικό υλικό των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης
Προσεχώς θα παρουσιάσουμε και το συλλογικό έργο ζωγραφικής με μηνύματα από τους περαστικούς για ό,τι μας ενώνει από ψυχής.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2013
Η ΔΕΥΨΥ σε συνεργασία με τις εταιρίες ΣΥΝΘΕΣΗ και ΑΛΘΑΙΑ συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τις 7  έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013. Ο στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση του κοινού σε θέματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και η μείωση των στερεοτύπων γύρω από την ψυχική νόσο. Κατα τη διάρκεια της ενημερωτικής δράσης το κοινό είχε την ευκαιρία να συζητήσει άμεσα με το προσωπικό καθώς και να λάβει έντυπο υλικό. Οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν σε εργαστήρια παραμυθιού και διακόσμησης κατασκευών από ζυμάρι και μπαλονιών. Τέλος, μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην συν-δημιουργία του πανό των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, όπου οι περαστικοί πρόσθεσαν την πινελιά τους και άφησαν το μήνυμά τους για "ό,τι μας ενώνει από ψυχής".
Σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας και ευελπιστούμε να σας συναντήσουμε στις επόμενες δράσεις μας.
eirmos-news-4
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ AIESEC
Σημαντική ήταν η συνεργασία με το διεθνή οργανισμό Aiesec, που προσφέρει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο πρακτική εµπειρία µάθησης και εργασίας σε δράσεις κοινωνικής ανάπτυξης στο εξωτερικό. Τη διετία 2012-2013 το Οικοτροφείο «Ειρμός» υποδέχτηκε συνολικά 4 φοιτήτριες από την Κίνα, που εντάχθηκαν στο καθημερινό πρόγραμμα απασχόλησης του Οικοτροφείου, συμμετέχοντας σε ομάδες απασχόλησης. Οι φοιτήτριες μίλησαν στους οικότροφους για την χώρα τους και για τις παραδόσεις τους. Η εμπειρία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και από τις δύο πλευρές.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ AIESEC
Σημαντική ήταν η συνεργασία με το διεθνή οργανισμό Aiesec, που προσφέρει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο πρακτική εµπειρία µάθησης και εργασίας σε δράσεις κοινωνικής ανάπτυξης στο εξωτερικό. Τη διετία 2012-2013 το Οικοτροφείο «Ειρμός» υποδέχτηκε συνολικά 4 φοιτήτριες από την Κίνα, που εντάχθηκαν στο καθημερινό πρόγραμμα απασχόλησης του Οικοτροφείου, συμμετέχοντας σε ομάδες απασχόλησης. Οι φοιτήτριες μίλησαν στους οικότροφους για την χώρα τους και για τις παραδόσεις τους. Η εμπειρία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και από τις δύο πλευρές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Μετά από πρόσκληση του οικοτροφείου "Ειρμός", το τμήμα Τροχαίας της Δημοτικής Αστυνομίας Ωραιοκάστρου διεξήγαγε ένα πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για τους ενοίκους. Το πρόγραμμα περιελάμβανε οπτικοακουστικά μέσα, που εντυπωσίασαν τους ενοίκους και τους τράβηξαν την προσοχή. Το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας ανέφερε ότι δεν είχε ξαναπαρουσιάσει το πρόγραμμα σε ανάλογο χώρο και ότι ή επίσκεψη αποτέλεσε σημαντική εμπειρία και για τους ίδιους.

eirmos-news-3ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η. ΔΡΥΜΟΥ
Η χορωδία του ΚΑΠΗ Δρυμού επισκέφτηκε το Οικοτροφείο «Ειρμός» όπως κάθε χρόνο την περίοδο των χριστουγέννων για τραγουδήσει και για να ευχηθεί. Ευχάριστη και συγκινητική έκπληξη ήταν για όλους τους παρευρισκόμενους το βάλς που χόρεψαν τα μέλη της χορωδίας με τους ενοίκους της δομής.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

You are here Νέα