ΠΗΓΗ - ΝΕΑ

Πρωτομαγιά στο Οικοτροφείο "Πηγή"

Παραδοσιακά, με πολύ κέφι, χαρά, λουλούδια και το απαραίτητο "ψήσιμο" υποδεχτήκαμε το μήνα Μάϊο στο οικοτροφείο «Πηγή». Ευχόμαστε καλό μήνα και καλό καλοκαίρι σε όλους!

Συμμετοχή του Οικοτροφείου "Πηγή" στην οικολογική δράση «Let's Do It Greece»

Στο πλαίσιο της οικολογικής δράσης «Let's Do It Greece», που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, συμμετείχε και φέτος το οικοτροφείο «Πηγή» στις 29 Απριλίου 2018. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το φορέα, Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό "Η Αλκυόνη" συγκεντρωθήκαμε στο Πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών στην πόλη της Δράμας με σκοπό τον καθαρισμό από απορρίμματα και τον εξωραϊσμό του πάρκου. Ακολούθησε ο καθιερωμένος, δροσερός και τονωτικός καφές ως επιβράβευση της προσπάθειας όλων.

Το Οικοτροφείο "Πηγή" συνδιοργανωτής του πασχαλινού bazaar του Σωματείου "Στοπ"

Με σύμμαχο την καλή διάθεση και τοπικούς φορείς της κοινότητάς μας πραγματοποιήθηκε το πασχαλινό bazaar του "Σωματείου Στοπ" με συνδιοργανωτή το οικοτροφείο "Πηγή - Γ. Ζαμπιόγλου" στην πλατεία των Κυργίων την ημέρα της Πρωταπριλιάς. Πλήθος δράσεων για παιδιά έλαβαν χώρα όπως η ζωγραφική προσώπου και οι πασχαλινές χειροτεχνίες, οι κατασκευές με γλειφιτζούρια και σοκολάτα, το βάψιμο αυγών, η φύτευση σπόρων σε γλάστρες και το βάψιμο σπιτιών για σκύλους. Το παιδικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Βοϊράνη" χόρεψε παραδοσιακούς χορούς ενώ τμήμα παιδιών του ΚΔΑΠ Δ. Δοξάτου τραγούδησε ανοιξιάτικα τραγούδια. Ευχαριστούμε θερμά τους παρακάτω φορείς: ΚΔΑΠ Δ.Δοξάτου, ΚΟΙΝ.ΣΕΠ "ΚΡΙΦΛΑ", Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ.Αθανασίου "Βοϊράνη", Φιλοζωικός Σύλλογος Δ.Δοξάτου "Προστατεύω", Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Κυργίων. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους εθελοντές για την προσπάθεια και την προσφορά τους.

Συμμετοχή του Οικοτροφείο Εποχή στη γιορτή της 25ης Μαρτίου του Κέντρου Ημέρας Δράμας "Πολυδεύκης"

Ένοικοι του Οικοτροφείου "Πηγή - Γ. Ζαμπιόγλου" με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, παρακολούθησαν αλλά και συμμετείχαν στην εκδήλωση του Κέντρου Ημέρας Δράμας "Πολυδεύκης". Η εκδήλωση περιελάμβανε θεατρικά αποσπάσματα, ποιήματα και τραγούδια σχετικά με την εορταστική μέρα. Ευχαριστούμε θερμά την Ε.Ψ.Υ.Κ.Α και το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας της στην Δράμα για την πρόσκληση και την σταθερή συνεργασία τους μαζί μας.

Αποκριάτικη γιορτή Οικοτροφείου "Πηγή"

Με πολλή κέφι, χορό και διασκέδαση πραγματοποιήθηκε και φέτος η αποκριάτικη γιορτή μας στο Οικοτροφείο "Πηγή", η οποία πλαισιώθηκε από τους χορευτές του Ποντιακού και Μικρασιατικού Τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυργίων "Αρίων". Ευχαριστούμε πολύ τους χορευτές και τους χοροδιδασκάλους των τμημάτων που μας τίμησαν με την παρουσία τους και δώσαν πνοή στο γλέντι και στην παρέα μας.

Τσικνοπέμπτη στο Οικοτροφείο "Πηγή"

Στο Οικοτροφείο "Πηγή" στα όμορφα Κύργια της Δράμας, η Τσικνοπέμπτη είχε παραδοσιακά όμορφες μυρωδιές, γεύσεις, εικόνες, κέφι, μασκαράδες και συναίσθημα... Και του χρόνου!

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ «ΠΗΓΗ»

Το οικοτροφείο «Πηγή» συμμετείχε στην Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας 2016 υλοποιώντας τη δράση "Δημιουργώ και Εκφράζομαι". Έτσι στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 (μία μέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο) με καλεσμένους τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κυργίων ένοικοι και εργαζόμενοι ζωγραφίσαμε στο χώρο του οικοτροφείου μέσα μαζικής και ιδιωτικής μεταφοράς εκφράζοντας μηνύματα φιλικά προς το περιβάλλον και τη μείωση καυσαερίων. Ευχόμαστε η συμμετοχή των δήμων και των πόλεων που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας να αυξάνεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ «ΠΗΓΗ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ

Με την εκδήλωση των κοινωνικών δομών και φορέων της πόλης ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 στην  κεντρική πλατεία της Δράμας.Το οικοτροφείο «Πηγή» συμμετείχε με έκθεση από κούπες και σταχτοδοχεία τα οποία απεικονίζουν ταινίες που πραγματεύονται θέματα αναπηρίας και ψυχικής ασθένειας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ «ΠΗΓΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Με μεγάλη χαρά μας υποδέχτηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Κυργίων σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοέμβρη. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή δύο video μικρής διάρκειας και ακολούθησε μία συζήτηση με τη συμμετοχή και το σχολιασμό των παιδιών σχετικά με το video. Συνεχίσαμε και τελειώσαμε με τους μικρούς μαθητές να μας χαρίζουν τις δικές τους ζωγραφιές αποτυπώνοντας τα μηνύματα και τα συναισθήματα τους.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ «ΠΗΓΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Με μεγάλη χαρά μας υποδέχτηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Κυργίων σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοέμβρη. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή δύο video μικρής διάρκειας και ακολούθησε μία συζήτηση με τη συμμετοχή και το σχολιασμό των παιδιών σχετικά με το video. Συνεχίσαμε και τελειώσαμε με τους μικρούς μαθητές να μας χαρίζουν τις δικές τους ζωγραφιές αποτυπώνοντας τα μηνύματα και τα συναισθήματα τους.
«ΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΕΝΙΑ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του νομού μας έκαναν την έναρξη των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 36ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας την 9η Σεπτεμβρίου 2013 στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.
Με το σύνθημα «Έλα να ακούσεις μια πενιά» η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Δράμας, το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων, η Ε.Ψ.Υ.Κ.Α (Κέντρο Ημέρας Δράμας «Πολυδεύκης»), η Δ.Ε.Υ.Ψ.Υ. (Οικοτροφείο «Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου»)
και η ΔΕΚΠΟΤΑ με το ΚΔΑΠ–ΜΕΑ «Το Χαμόγελό μας» συνδιοργάνωσαν μία ανοιχτή εορταστική εκδήλωση καλώντας όλους τους συνδημότες μας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πέρα από κάθε προσδοκία.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Δημάρχου Δράμας κ.Χαρακίδη και συνεχίστηκε από ένα μουσικό δρώμενο που προετοίμασαν τα μέλη του Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης» σε ρυθμούς ρεμπέτικους.
Τη συνέχεια ανέλαβε το μουσικό συγκρότημα «Δραμάδοντες» απογειώνοντας το κέφι για όλους τους παρευρισκόμενους και πλαισιώνοντας την εκδήλωση για το υπόλοιπο της βραδιάς. Ευχόμαστε την ίδια επιτυχία να έχει και το υπόλοιπο του φεστιβάλ.
ΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΕΝΙΑ
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του νομού μας έκαναν την έναρξη των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 36ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας την 9η Σεπτεμβρίου 2013 στην πλατεία της Αγίας Σοφίας. Με το σύνθημα «Έλα να ακούσεις μια πενιά» η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Δράμας, το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων, η Ε.Ψ.Υ.Κ.Α (Κέντρο Ημέρας Δράμας «Πολυδεύκης»), η Δ.Ε.Υ.Ψ.Υ. (Οικοτροφείο «Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου») και η ΔΕΚΠΟΤΑ με το ΚΔΑΠ–ΜΕΑ «Το Χαμόγελό μας» συνδιοργάνωσαν μία ανοιχτή εορταστική εκδήλωση καλώντας όλους τους συνδημότες μας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πέρα από κάθε προσδοκία. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Δημάρχου Δράμας κ.Χαρακίδη και συνεχίστηκε από ένα μουσικό δρώμενο που προετοίμασαν τα μέλη του Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης» σε ρυθμούς ρεμπέτικους. Τη συνέχεια ανέλαβε το μουσικό συγκρότημα «Δραμάδοντες» απογειώνοντας το κέφι για όλους τους παρευρισκόμενους και πλαισιώνοντας την εκδήλωση για το υπόλοιπο της βραδιάς. Ευχόμαστε την ίδια επιτυχία να έχει και το υπόλοιπο του φεστιβάλ.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
Μετά από πρόταση του ΚΑΠΗ Δοξάτου το οικοτροφείο «Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου» πλαισίωσε τη γιορτή της μητέρας που ήταν αφιερωμένη στις μητέρες της τρίτης ηλικίας. Η προσέλευση των μητέρων ήταν μεγάλη ενώ η υποδοχή απέναντι στην παρουσίαση της ψυχολόγου μας τόσο ένθερμη που ανανεώσαμε το ραντεβού μας και για περαιτέρω συνεργασία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Στα πλαίσια της αγωγής κοινότητας και με αφορμή την κρίση στην οικονομική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή του τόπου μας το οικοτροφείο «Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου» με εισηγήτριες την κ.Τερζάκη Χρύσα και την κ.Μαντζουράνη Στέλλα οργάνωσε μία παρουσίαση με θέμα «Οικογένεια και οικονομική κρίση:μία συστημική προσέγγιση». Η παρουσίαση επικεντρώθηκε σε προτάσεις αλλά και ανταλλαγή απόψεων του κοινού για το καθημερινό αυτό πρόβλημα που τόσο ταλανίζει την κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια

ΑΠΟΚΡΙΑ 2013
Με πολύ χορό και τραγούδι γιορτάστηκε και φέτος η αποκριά στο οικοτροφείο μας παρέα με συγγενείς και συγχωριανούς, πολλοί από τους οποίους επισκέφθηκαν πρώτη φορά το οικοτροφείο μας δίνοντας ιδιαίτερη χαρά σε ενοίκους και εργαζομένους. Την έναρξη της γιορτής μας σήμανε η ορχήστρα μας «Δίαυλος» οι οποίοι ανταποκριθήκανε αφιλοκερδώς στην πρόσκλησή μας να πλαισιώσουνε την εκδήλωσή μας με παραδοσιακά, μικρασιάτικα και λαϊκά τραγούδια αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με το ταλέντο τους. Γρήγορα άναψε το κέφι με καλεσμένους, εργαζόμενους και ενοίκους να χορεύουν και να διασκεδάζουν βάζοντας στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας σύμφωνα και με τις επιταγές του αποκριάτικου πνεύματος. Ευχόμαστε παρά τις αντίξοες συνθήκες να συνεχίσουμε να διατηρούμε τις προσπάθειες με σκοπό την ευχαρίστηση και το χαμόγελο των ενοίκων με την υποστήριξη πάντα των συγχωριανών μας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΠΗΓΗ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΜΠΙΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 2012

festival-tainion-1Σε εορταστική ατμόσφαιρα κινήθηκαν και φέτος οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας όπου συμπληρώνονται 35 χρόνια λειτουργίας. Έτσι την 6η Σεπτεμβρίου και με το σύνθημα «Σαν παλιό σινεμά» τα μέλη των δομών ψυχικής υγείας της πόλης μας (Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Δράμας, Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, Οικοτροφείο «Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου», Κέντρο Ημέρας «Πολυδεύκης» και ΚΔΑΠΜΕΑ «Το χαμόγελό μας») συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό σημείο της πόλης μοιράζοντας προσκλήσεις και καλώντας το κοινό να τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις που με πολύ μεράκι προετοίμασαν για τη 11 Σεπτεμβρίου στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Πράγματι το έργο που παρουσιάστηκε αυτή την ημέρα ήταν πολύ αξιόλογο μιας και ήταν γνήσιο προϊόν της προσπάθειας που festival-tainion-2καταβάλλουν οι ίδιοι οι άνθρωποι. Συγκεκριμένα περιελάμβανε εκθέσεις χειροτεχνίας κατασκευασμένες από τα μέλη του οικοτροφείου Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου, του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων και του ΚΔΑΠΜΕΑ «Το χαμόγελό μας» και παρουσίαση θεατρικού δρώμενου από τα μέλη του Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης». Στο τέλος και κινούμενοι στα πλαίσια του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους ακολούθησε προβολή ταινίας ολοκληρώνοντας έτσι την εκδήλωση σε πιο καλλιτεχνικό πλαίσιο. Ευχόμαστε τέτοιου είδους εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα πιο συχνά και να αγκαλιάζονται από περισσότερο κόσμο κάθε φορά.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΠΗΓΗ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΜΠΙΟΓΛΟΥ ΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΡΑΜΑΣ 2012


eleftheriaΜε τη συμμετοχή των μονάδων ψυχικής υγείας της πόλης μας ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Δράμας όπου φέτος συμπληρώνονται 99 χρόνια από την απελευθέρωση της.

Έτσι το απόγευμα της 20ης Ιουνίου στον καταπράσινο φόντο της Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Ταξιδεύοντας παραμυθένια στον κόσμο των παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων μέσα από γεύσεις, μυρωδιές και ιστορίες» υπό τη διοργάνωση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας. Μέλη από διάφορες δομές όπως το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας, το Κέντρο Ημέρας «Πολυδεύκης», το ΚΔΑΠΜΕΑ «Το χαμόγελό μας», το ΕΕΕΚ Δράμας και το ΤΕΕ Δράμας συνεργάστηκαν με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας και με την καθοδήγηση του κ.Παναγιώτη Σαϊνατούδη από την εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι» παρασκεύασαν γευστικά εναλλακτικά εδέσματα όπως σπιτική μερέντα, αλάτι βοτάνων και κασέρι με λεμόνι. Το «αποτέλεσμα» των συνταγών γρήγορα έγινε αντικείμενο απόλαυσης από κοινό και συμμετέχοντες ενθαρρύνοντας έτσι τη διατροφή με πιο απλά και φυσικά προϊόντα.

Από την εκδήλωση δεν έλειπε το οικοτροφείο μας «Πηγή-Γεώργιος Ζαμπίογλου» όπου εκπροσωπήθηκε από μία ομάδα οικοτρόφων-εργαζομένων, οι οποίοι κατά το πνεύμα της θεματολογίας κατασκευάσαμε και μοιράσαμε σε όλους τους παρευρισκόμενους σκούφους μαγειρικής, που έγιναν περιζήτητοι και γρήγορα αποτέλεσαν το σύμβολο όλης της εκδήλωσης.
Η εορταστική ατμόσφαιρα έκλεισε με την εμφάνιση του Μουσικού Σχολείου Δράμας που πλαισίωσε τη βραδιά με σύνολα έντεχνης, ελληνικής, ξένης, παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής και άφησε το κοινό με τις πιο καλές και ευχάριστες εντυπώσεις ως συνήθως.
You are here Νέα